Ponència a la Jornada la governança i la gestió integrada del litoral: Catalunya davant la legislació estatal relativa a la gestió del litoral, una proposta de reinterpretació de competències


IECColor_400x400El proper divendres 4 de desembre de 2015 a la seu de l’IEC el CADS, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) organitzen una Jornada sobre la governança i la gestió integrada del litoral a Catalunya, en què participo amb una ponència titulada:  Catalunya davant la legislació estatal relativa a la gestió del litoral, una proposta de reinterpretació de competències.

La jornada té un doble objectiu. D’una banda, analitzar els aspectes clau de les recents iniciatives polítiques i normatives a escala europea, estatal i catalana, que afecten el nostre litoral. De l’altra, fer una reflexió estratègica sobre com cal articular una gestió integrada del litoral de Catalunya, que ofereixi una nova mirada en relació amb les possibilitats normatives, però també sobre el seu sistema de governança (en el qual participen múltiples actors institucionals, econòmics i de la societat civil).

Entre altres aspectes, s’hi tractaran diversos models de governança de gestió integrada i experiències pràctiques a escala local; així com els principals reptes tècnics i jurídics per a aquesta gestió, amb una proposta de reinterpretació de competències i una anàlisi de l’avantprojecte de llei sobre l’ordenació del litoral de Catalunya.

La meva ponència s’emmarca en el segon bloc de la jornada titulat Els reptes tècnics i jurídics per a la gestió integrada del litoral a Catalunya en què conjuntament amb el Sr. Agustí Serra, director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, el Sr. Jordi Foz, subdirector general de Costes i Acció Territorial i el Dr. Ferran Pons, professor de Dret Administratiu a la UAB, analitzarem des de diferents perspectives l’Avantprojecte de llei sobre l’ordenació del litoral de Catalunya.

L’assistència a aquest acte és gratuïta, però les places són limitades i es requereix inscripció prèvia a l’adreça de correu: cads.presidencia@gencat.cat, o bé a través del telèfon 93.363.38.67

Programa de la Jornada ‘La governança i la gestió integrada del litoral a Catalunya’

Quant a josepmaguirre

Professor i investigador de Dret Administratiu a la UdG
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari